Inschrijven

DDay

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Startpagina

D-Day 2018:

2018 is uitgeroepen tot het Europees Jaar van het cultureel erfgoed: een uitgelezen kans om het erfgoed in een minder bekend deel van Vlaanderen en de rol die het speelt in de samenleving in de kijker te plaatsen. Daarom zijn we dit jaar te gast in Hasselt “Stad van de smaak”. 

Om het netwerken onder ‘ongekende’ collega’s nog meer te bevorderen, zetten we in op workshops waarin de collega’s elkaar beter leren kennen.

Praktische informatie

Datum en uur
De D-Day gaat door op vrijdag 7 september 2018 van 9.30u tot 16.00u

Locatie
Alle deelnemers komen zelf naar Hasselt.
Daarna verspreiden de groepen zich over Hasselt.

Inschrijven

Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Het aantal plaatsen per activiteit is beperkt. Bij de maximale bezetting van een sessie, is het niet meer mogelijk om hiervoor in te schrijven. De sessie sluit zich dan automatisch af. Inschrijven kan tot uiterlijk 30/06/2018 om 23u59 en uitsluitend via het online inschrijvingsformulier.

Programma:

9.30u: afspraak net buiten het station van Hasselt, vertrek naar de verschillende locaties
10.00u: start activiteiten
13.00u: receptie en trendy lunch in PXL
15.30u: vertrek naar stadion van Hasselt

Trein info :

Om een correct aantal plaatsen te reserveren, willen we graag weten waar jullie zullen op- en afstappen.

Voor de collega’s die in het doorgaan opstappen in Leuven: beide gereserveerde treinen vertrekken in Leuven op hetzelfde moment. We reserveren enkel plaatsen in de trein Antwerpen-Hasselt! Alleen voor deze trein kan je aanklikken.

Voor de collega’s die in het terugkomen afstappen in Diest of Aarschot: beide gereserveerde treinen houden hier halt. We reserveren enkel plaatsen in de trein Hasselt-Antwerpen! Alleen voor deze trein kan je aanklikken.

Heen : Brussel-Hasselt

Blankenberge 6:54
Brugge 7:10
Aalter 7:24
Gent Sint Pieters 7:39
Brussel Zuid 8:12
Brussel Centraal 8:16
Brussel Noord 8:22
Leuven  8:43
Tienen 8:56
Landen 9:06
Sint Truiden 9:15
Alken  9:24
Hasselt 9:30

Heen : Antwerpen-Hasselt

Antwerpen Centraal 7:48
Antwerpen Berchem 7:53
Mechelen 8:08
Brussels Airport 8:21
Leuven 8:43
Aarschot 8:55
Diest 9:08
Hasselt 9:22

Terug : Hasselt-Brussel

Hasselt 16:11
Diest 16:26
Aarschot 16:39
Brussel Noord 17:05
Brussel Centraal 17:10
Brussel Zuid 17:15
Liedekerke 17:31
Denderleeuw 17:36
Aalst 17:45
Lede  17:51
Wetteren 18:00
Melle 18:06
Merelbeke 18:10
Gent-Sint-Pieters 18:19

Terug : Hasselt-Antwerpen

Hasselt 16:38
Diest 16:52
Aarschot 17:05
Leuven 17:17
Brussels Airport 17:39
Mechelen 17:52
Antwerpen Berchem 18:07
Antwerpen Centraal 18:12

Programma

Jenevermuseum

Drank is des duivels. Ludieke themarondleiding  

Vandaag is Hasselt nog altijd dé jeneverstad bij uitstek. Hoe schenk en bewaar je deze lekkere drank? Wie vond hem uit? Waarom heet jenever jenever? 

“Mijnheer pastoor’ of “tante begijn” preken tijdens de rondleiding ludiek over deze duivelse drank. Maar … kunnen ze er zelf wel aan weerstaan? Een reis terug naar de jeneverzeden van weleer.

En in het proeflokaal ontdek je jouw favoriete jeneversmaak.

Rondleiding door mijnheer pastoor: 20 personen
Rondleiding door tante begijn: 20 personen

www.jenevermuseum.be

Ecologische fietstocht

Vanuit Hasselt liggen enkele prachtige locaties binnen fietsbereik. We doorkruisen heidevelden en bossen, fietsen voorbij de abdij van Herkenrode. ‘Fietsen door het water’ garandeert een maximale interactie met het landschap én levert onvergetelijke selfies op. Een unieke fietservaring. (afstand 30 km)

Aantal deelnemers: 20

Stadswandeling Hasselt: Smaakroute met proevertjes

Een gids neemt je mee naar de meest unieke en smaakvolle adresjes van Hasselt. Winkels maar ook cultuurhuizen en culinaire adresjes. Je wisselt de bezoekjes af met lokale specialiteiten zoals speculaas, een borreltje, een praline, Herkenrode-biertje of koffie met een Hasselt-macaron. 

(duur 2.00u, trek zeker je stapschoenen aan)

Aantal deelnemers: 20

Stadswandeling Hasselt: de lekkerbekkenroute

Wandel door de binnenstad en ervaar van op de eerste rij hoe lekker Hasselt is. Onderweg geniet je van typische streekproducten, zoals Hasseltse paté, Limburgse kaas, jenever, speculaas, snoep en andere smaakvolle proevertjes.

(duur 2.00u, trek zeker je stapschoenen aan, het tempo ligt iets hoger dan de proevertjestocht)

Aantal deelnemers: 20

Abdij Herkenrode

Ooit was Herkenrode de rijkste vrouwenabdij van de Nederlanden. Abdijsite Herkenrode is meer dan een monumentaal stuk erfgoed. Het is ook een 100 ha grote oase van rust in een prachtig natuurdomein. 

http://www.abdijsiteherkenrode.be/

Rondleiding in de kruiden- en inspiratietuin

Een herborist leidt je rond in het hedendaagse kruidenpark: 2 hectare groot en met meer dan 500 verschillende planten in een bijzondere architectuur. Je kan inspiratie opdoen over kruiden of tuinaanleg. Je ontdekt boeiende kruidenweetjes en  … komt heerlijk tot rust. 

Aantal deelnemers: 20

Proevertjeswandeling Herkenrode

Wandel met een gids door de geschiedenis en de natuur van de abdijsite. Onderweg smul je van historiek en heerlijke streekproducten. Je nipt van lokaal appelsap en proeft ook biologische koekjes van de boer en zelfs een lavendelpraline. Geniet na de wandeling nog van een Herkenrode bier met abdijkaas.

Aantal deelnemers: 20

Actionpark Kiewit

Zin in een avontuurlijke teambuildingactiviteit? Op zoek naar adrenaline? Dit wordt een voormiddag vol actie, uitdaging en avontuur. Onder begeleiding van een ervaren monitor beleef je super momenten op onder meer het touwenparcours, waterparcours en moet je door samen te werken opdrachten volbrengen. (neem reservekledij mee)

https://www.hasselt.be/nl/action-park

Aantal deelnemers: 20

Japanse tuin

Hasselt heeft de grootste authentieke Japanse tuin van Europa. Kerselaars, koi-vissen, bruggetjes, bonsais, rotsen, kronkelpaadjes … hier kom je tot bezinning en kun je heerlijk mediteren. Of ga lekker zitten en luister gewoon naar het stromende water. Elk seizoen tooit de tuin zich in een ander gewaad. 

http://visithasselt.be/nl/japanse-tuin

Workshop theeceremonie + vrij bezoek

Woon in de theetuin een authentieke Japanse theedemonstratie bij in de stijl van de theeschool Uransenke, een van de grote drie scholen in Japan. Verwonder je over elke uitgekiende handeling: esthetisch, symbolisch én rustgevend. Op het einde kan je zelf van een kopje matcha-thee genieten. 

Aantal deelnemers: 15

Workshop kalligrafie + vrij bezoek

Je krijgt de kans om je te verdiepen in de kunst van het Japans schrijven, geperfectioneerd door de rijkere samoerai. Leer je Japanse naam schrijven met penseel en inkt aan de hand van de basistechnieken van de Japanse kalligrafie.

Aantal deelnemers: 13

Workshop Ikebana + vrij bezoek

Zin om de bijzondere wereld van de Japanse bloemschikkunst te ontdekken met je eigen creativiteit? Wees welkom om tijdens een van deze sessies verschillende bloemen te schikken volgens de regels van de toonaangevende Ikebanaschool “Ikenobo”, de oudste ikebanaschool van Japan. Daar elk seizoen, elke maand verschillend is, gaan we telkens een andere uitdaging aan om een nieuwe schikking te creëren.

Aantal deelnemers: 12

Privacy

Bescherming van persoonsgegevens

Het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming gebruikt je persoonlijke gegevens om je inschrijving te registreren en om je te kunnen contacteren als dit hiervoor nodig blijkt.

In geen geval zullen wij de gegevens bekend maken aan derden, noch deze gebruiken of laten gebruiken voor commerciële doeleinden.

Verplichte en facultatieve informatie

Je naam, voornaam en e-mailadres moet je ons verstrekken, omdat deze gegevens noodzakelijk zijn voor de registratie. De andere gegevens zijn facultatief. Als je deze niet invult, heeft dit geen enkele invloed op de registratie.

Ontvanger(s)

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming
Hendrik Consciencegebouw
Koning Albert II-laan 15
1210 Brussel

Verantwoordelijke

Leen Mortier (leen.mortier@ond.vlaanderen.be)
Gunther Oeijen (gunther.oeijen@ond.vlaanderen.be)

Beveiliging

Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van persoonlijke gegevens.

Jouw rechten

Overeenkomstig de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens, heb je het recht om op elk moment kennis te nemen van je gegevens in ons bestand. Je kan zonodig de verbetering ervan vragen of je verzetten tegen de verwerking ervan. Hiervoor wendt u zich tot bovenvermelde verantwoordelijke.

Meer informatie over het privacybeleid van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming vind je in de gebruiksvoorwaarden onderwijs.vlaanderen.be

Contact

Voor praktische vragen over jouw inschrijving kan je contact opnemen met: