Besluit van de Vlaamse Regering [4B.Vl.R. van 13/07/2018
B.S. 10/08/2018
betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden bakkerij, drankenkennis, horeca, en slagerij4B.Vl.R. van 13/07/2018
B.S. 10/08/2018
]

  • goedkeuringsdatum
    10 JULI 2008
  • publicatiedatum
    B.S.01/10/2008
  • zie ook
  • datum laatste wijziging
    19/10/2023

COODINATIE

(1) B.Vl.R. van 11/06/2010 (B.S. 05/08/2010)

(2) B.Vl.R. van 24/04/2015 (B.S. 04/06/2015)

(3) B.Vl.R. van 30/08/2016 (B.S. 20/09/2016)

(4) B.Vl.R. van 13/07/2018 (B.S. 10/08/2018)

(5) B.Vl.R. van 15/02/2019 (B.S. 23/05/2019)

(6) B.Vl.R. van 04/09/2020 (B.S. 20/10/2020)

(7) B.Vl.R. van 26/02/2021 (B.S. 23/04/2021)

(8) B.Vl.R. van 02/07/2021 (B.S. 17/08/2021)

(9) B.Vl.R. van 11/03/2022 (B.S. 08/06/2022)

(10) B.Vl.R. van 31/08/2023 (B.S. 19/10/2023) detail
Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de regelgeving over de indeling van de leer- en studiegebieden in opleidingen van het volwassenenonderwijs, de studiebekrachtiging, de organisatie van het opleidingsaanbod en de modulaire structuur van de basiseducatie voor het leergebied Nederlands tweede taal en het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden algemene personenzorg, horeca, huishoudhulp, ICT-technieken, lichaamsverzorging, logistiek en verkoop, mechanica-elektriciteit en meubelmakerij
;

De Vlaamse Regering,

Gelet op het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs, in onderheid op artikel 24, § 1, en artikel 181, gewijzigd bij het decreet van 4 juli 2008;

Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 26 januari 2007 betreffende de modulaire structuur van het secundair onderwijs voor sociale promotie voor het studiegebied voeding;

Gelet op de adviezen van de Vlaamse Onderwijsraad, gegeven op 20 december 2005 en 19 december 2006;

Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 8 april 2008;

Gelet op protocol nr. 657 van 23 mei 2008 houdende de conclusies van de onderhandelingen die gevoerd werden in de gemeenschappelijke vergaderingen van Sectorcomité X en van de onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap" van afdeling 2 van het Comité voor de provinciale en plaatselijke overheidsdiensten;

Gelet op protocol nr. 422 van 23 mei 2008 houdende de conclusies van de onderhandelingen die gevoerd werden in de vergadering van het overkoepelend onderhandelingscomité vrij gesubsidieerd onderwijs;

Gelet op advies 44.670/1 van de Raad van State, gegeven op 3 juli 2008, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 1°, van de gecoördineerde wetten op de Raad van State;

Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Onderwijs en Vorming;

Na beraadslaging,

Besluit :

Artikel 1.

[4B.Vl.R. van 13/07/2018
B.S. 10/08/2018

Ter uitvoering van artikel 24, § 1, van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs worden de opleidingsprofielen voor de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs op de volgende wijze vastgelegd in de volgende bijlagen die bij dit besluit zijn gevoegd:

1° bijlage XLI tot en met XLVI voor het studiegebied bakkerij;

2° [9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
bijlage LXX9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
] voor het studiegebied drankenkennis;

3° [5B.Vl.R. van 15/02/2019
B.S. 23/05/2019
[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
bijlage XXIX en XXX, bijlage LIX tot en met LXIX en bijlage LXXI tot en met LXXIV9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
] [6B.Vl.R. van 04/09/2020
B.S. 20/10/2020
voor het studiegebied horeca6B.Vl.R. van 04/09/2020
B.S. 20/10/2020
] ;5B.Vl.R. van 15/02/2019
B.S. 23/05/2019
]

4° bijlage XLVII tot en met LIV voor het studiegebied slagerij.

Ter uitvoering van artikel 24, § 2, van het voormelde decreet wordt voor bijzondere doelgroepen op de volgende wijze afgeweken van het minimale aantal lestijden:

1° voor het studiegebied bakkerij:

a) de opleiding Banketbakkerij kan voor traaglerende cursisten 920 lestijden omvatten, waarbij de module Stage [7B.Vl.R. van 26/02/2021
B.S. 23/04/2021
Banketbakkerij7B.Vl.R. van 26/02/2021
B.S. 23/04/2021
] 240 lestijden omvat [7B.Vl.R. van 26/02/2021
B.S. 23/04/2021
en voor snel lerende cursisten 720 lestijden omvatten, waarbij de module Stage Banketbakkerij 40 lestijden omvat7B.Vl.R. van 26/02/2021
B.S. 23/04/2021
] ;

b) de opleiding Bakker kan voor traaglerende cursisten 920 lestijden omvatten, waarbij de module Stage Bakkerij 240 lestijden omvat [7B.Vl.R. van 26/02/2021
B.S. 23/04/2021
en voor snel lerende cursisten 720 lestijden omvatten, waarbij de module Stage Bakkerij 40 lestijden omvat7B.Vl.R. van 26/02/2021
B.S. 23/04/2021
] ;

c) de opleiding Medewerker Bakkerij kan voor traaglerende cursisten 840 lestijden bij een maximale afwijking omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;

2° voor het studiegebied slagerij:

a) de opleiding Bereider van Vleesproducten (Charcutier) kan voor traaglerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij de module Ontvangstcontrole en voorraadbeheer slagerij 80 lestijden omvat;

b) de opleiding Medewerker Slagerij kan voor traaglerende cursisten bij een maximale afwijking 600 lestijden omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;

c) de opleiding Slager Distributie kan voor traaglerende cursisten bij een maximale afwijking 600 lestijden omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;

d) de opleiding Slager-Spekslager kan voor traaglerende cursisten bij een maximale afwijking 1120 lestijden omvatten, waarbij de module Stage Slagerij 240 lestijden omvat en de module Aankoop-, verkoop- en voorraadbeheer slagerij 80 lestijden omvat [7B.Vl.R. van 26/02/2021
B.S. 23/04/2021
en voor snel lerende cursisten 880 lestijden omvatten, waarbij de module Stage Slagerij 40 lestijden omvat7B.Vl.R. van 26/02/2021
B.S. 23/04/2021
] ;

e) de opleiding Vleesbereider kan voor traaglerende cursisten 160 lestijden omvatten, waarbij de module Ontvangstcontrole en voorraadbeheer slagerij 80 lestijden omvat;

f) de opleiding Vleesbewerker kan voor traaglerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij de module Ontvangstcontrole en voorraadbeheer slagerij 80 lestijden omvat;

g) de opleiding Wild- en Gevogelteslager kan voor traaglerende cursisten bij een maximale afwijking 760 lestijden omvatten, waarbij de module Aankoop-, verkoop- en voorraadbeheer slagerij en de module Ontvangstcontrole en panklaar maken wild en gevogelte elk 80 lestijden omvatten en de module Stage wild- en gevogelteslagerij 240 lestijden omvat [7B.Vl.R. van 26/02/2021
B.S. 23/04/2021
en voor snel lerende cursisten 480 lestijden omvatten, waarbij de module Stage Wild- en Gevogelteslagerij 40 lestijden omvat7B.Vl.R. van 26/02/2021
B.S. 23/04/2021
] .

4B.Vl.R. van 13/07/2018
B.S. 10/08/2018
]

[6B.Vl.R. van 04/09/2020
B.S. 20/10/2020
3° voor het studiegebied horeca :

a) de opleiding Medewerker Fastfood kan voor traag lerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij de modules [7B.Vl.R. van 26/02/2021
B.S. 23/04/2021
...7B.Vl.R. van 26/02/2021
B.S. 23/04/2021
] Klassieke fastfoodgerechten en Trendy fastfoodgerechten elk 120 lestijden omvatten;

b) de opleiding Medewerker Spoelkeuken kan voor traag lerende cursisten 120 lestijden omvatten, waarbij de module Werken in de spoelkeuken 120 lestijden omvat.

6B.Vl.R. van 04/09/2020
B.S. 20/10/2020
]

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
c) de opleiding Chef de Partie Desserten, Gebak en Brood kan voor traag lerende cursisten 1320 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantdesserten, -brood en -gebak, Restaurantdesserten, -brood en -gebak uit de wereldkeuken, Gezonde en dieet restaurantdesserten, -brood en -gebak en Trendy en alternatieve Restaurantdesserten, -brood en -gebak elk 120 lestijden omvatten;

d) de opleiding Chef de Partie Desserten, Gebak en Brood kan voor snel lerende cursisten 440 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantdesserten, -brood en -gebak, Restaurantdesserten, -brood en -gebak uit de wereldkeuken, Gezonde en dieet restaurantdesserten, -brood en -gebak en Trendy en alternatieve Restaurantdesserten, -brood en -gebak elk 40 lestijden omvatten;

e) de opleiding Chef de Partie Groenten, Fruit en Kruiden kan voor traag lerende cursisten 1320 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden, Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met groenten, fruit en kruiden en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden elk 120 lestijden omvatten;

f) de opleiding Chef de Partie Groenten, Fruit en Kruiden kan voor snel lerende cursisten 440 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden, Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met groenten, fruit en kruiden en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden elk 40 lestijden omvatten;

g) de opleiding Chef de Partie Vis, Schaal- en Schelpdieren kan voor traag lerende cursisten 1320 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren, Restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met vis, schaal- en schelpdieren en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren elk 120 lestijden omvatten;

h) de opleiding Chef de Partie Vis, Schaal- en Schelpdieren kan voor snel lerende cursisten 440 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren, Restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met vis, schaal- en schelpdieren en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren elk 40 lestijden omvatten;

i) de opleiding Chef de Partie Vlees, Wild en Gevogelte kan voor traag lerende cursisten 1320 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte, Restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met vlees, wild en gevogelte en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte elk 120 lestijden omvatten;

j) de opleiding Chef de Partie Vlees, Wild en Gevogelte kan voor snel lerende cursisten 440 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte, Restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met vlees, wild en gevogelte en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte elk 40 lestijden omvatten;

k) de opleiding Grootkeukenhulpkok kan voor traag lerende cursisten 720 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte, Grootkeukenbereidingen met vis, Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden en Grootkeukennagerechten elk 120 lestijden omvatten;

l) de opleiding Grootkeukenhulpkok kan voor snel lerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte, Grootkeukenbereidingen met vis, Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden en Grootkeukennagerechten elk 40 lestijden omvatten;

m) de opleiding Grootkeukenkok kan voor traag lerende cursisten 1080 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte, Grootkeukenbereidingen met vis, Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden, Grootkeukennagerechten, Gespecialiseerde grootkeuken, Gespecialiseerde grootkeuken/Organisatie en Gespecialiseerde grootkeuken/Beheer elk 120 lestijden omvatten;

n) de opleiding Grootkeukenkok kan voor snel lerende cursisten 360 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte, Grootkeukenbereidingen met vis, Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden, Grootkeukennagerechten, Gespecialiseerde grootkeuken, Gespecialiseerde grootkeuken/Organisatie en Gespecialiseerde grootkeuken/Beheer elk 40 lestijden omvatten;

o) de opleiding Hulpkok kan voor traag lerende cursisten 840 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten en Initiatie ontvangst en bediening van gasten elk 120 lestijden omvatten;

p) de opleiding Hulpkok kan voor snel lerende cursisten 280 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten en Initiatie ontvangst en bediening van gasten elk 40 lestijden omvatten;

q) de opleiding Keukenmedewerker kan voor traag lerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten;

r) de opleiding Keukenmedewerker kan voor snel lerende cursisten 80 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten;

s) de opleiding Kok kan voor traag lerende cursisten 1200 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurant à la carte, Restaurant à la carte en keukenorganisatie en Restaurant à la carte en keukenbeheer elk 120 lestijden omvatten;

t) de opleiding Kok kan voor snel lerende cursisten 400 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurant à la carte, Restaurant à la carte en keukenorganisatie en Restaurant à la carte en keukenbeheer elk 40 lestijden omvatten;

u) de uitbreidingsmodule Eventcatering na de opleidingen Chef de Partie Desserten, Gebak en Brood, Chef de Partie Groenten, Fruit en Kruiden Chef de Partie Vlees, Wild en Gevogelte, Chef de Partie Vis, Schaal- en Schelpdieren, Grootkeukenkok en Kok kan voor traag lerende cursisten 120 lestijden omvatten;

v) de uitbreidingsmodule Eventcatering na de opleidingen Chef de Partie Desserten, Gebak en Brood, Chef de Partie Groenten, Fruit en Kruiden Chef de Partie Vlees, Wild en Gevogelte, Chef de Partie Vis, Schaal- en Schelpdieren, Grootkeukenkok en Kok kan voor snel lerende cursisten 40 lestijden omvatten.

8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022

w) de opleiding Sommelier kan voor traag lerende cursisten 1080 lestijden omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;

x) de opleiding Sommelier kan voor snel lerende cursisten 360 lestijden omvatten, waarbij alle modules 40 lestijden omvatten;

y) de opleiding Barman kan voor traag lerende cursisten 360 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige barsnacks en ijsbereidingen en Bartender 60 lestijden omvatten en de modules Initiatie bartender en Cocktails en mocktails 120 lestijden omvatten;

z) de opleiding Barman kan voor snel lerende cursisten 120 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige barsnacks en ijsbereidingen en Bartender 20 lestijden omvatten en de modules Initiatie bartender en Cocktails en mocktails 40 lestijden omvatten;

aa) de opleiding Hulpbarman kan voor traag lerende cursisten 180 lestijden omvatten, waarbij de module Eenvoudige barsnacks en ijsbereidingen 60 lestijden omvat en de module Initiatie bartender 120 lestijden omvat;

ab) de opleiding Hulpbarman kan voor snel lerende cursisten 60 lestijden omvatten, waarbij de module Eenvoudige barsnacks en ijsbereidingen 20 lestijden omvat en de module Initiatie bartender 40 lestijden omvat;

ac) de opleiding Hulpkelner kan voor traag lerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;

ad) de opleiding Hulpkelner kan voor snel lerende cursisten 80 lestijden omvatten, waarbij alle modules 40 lestijden omvatten;

ae) de opleiding Kelner kan voor traag lerende cursisten 600 lestijden omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;

af) de opleiding Kelner kan voor snel lerende cursisten 200 lestijden omvatten, waarbij alle modules 40 lestijden omvatten.

9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

[10B.Vl.R. van 31/08/2023
B.S. 19/10/2023
ag) de opleiding Visfileerder-bewerker kan voor traag lerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;

ah) de opleiding Visfileerder-bewerker kan voor snel lerende cursisten 80 lestijden omvatten, waarbij alle modules 40 lestijden omvatten;

ai) de opleiding Bereider van Visproducten kan voor traag lerende cursisten 360 lestijden omvatten, waarbij de module Panklaar maken en opslaan/bewaren verse vis 120 lestijden omvat;

aj) de opleiding Bereider van Visproducten kan voor snel lerende cursisten 280 lestijden omvatten, waarbij de module Panklaar maken en opslaan/bewaren verse vis 40 lestijden omvat.

10B.Vl.R. van 31/08/2023
B.S. 19/10/2023
]

Art. 2.

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
...3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Art. 3.

[4B.Vl.R. van 13/07/2018
B.S. 10/08/2018
...4B.Vl.R. van 13/07/2018
B.S. 10/08/2018
]

Art. 4.

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
...2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Art. 5.

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
...2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Art. 6.

Het besluit van de Vlaamse Regering van 26 januari 2007 betreffende de modulaire structuur van het secundair onderwijs voor sociale promotie voor het studiegebied voeding wordt opgeheven.

Art. 7.

Dit besluit treedt in werking op 1 september 2008.

Art. 8.

De Vlaamse minister, bevoegd voor het Onderwijs, is belast met de uitvoering van dit besluit.

BIJLAGEN

Bijlage I

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
...2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Bijlage II

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
...2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Bijlage III

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
...2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Bijlage IV

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
...2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Bijlage V

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
...2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Bijlage VI

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
...2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Bijlage VII

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
...2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Bijlage VIII

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
...2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Bijlage IX

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
...2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Bijlage X

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
...3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Bijlage XI

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
...3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Bijlage XII

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
...3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Bijlage XIII

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
...3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Bijlage XIV

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
...3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Bijlage XV

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
...3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Bijlage XVI

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
...3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Bijlage XVII

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
...3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Bijlage XVIII

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
...3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Bijlage XIX

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
...9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Bijlage XX

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
...8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Bijlage XXI

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
...8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Bijlage XXII

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
...8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Bijlage XXIII

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
...8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Bijlage XXIV

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
...9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Bijlage XXV

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
...9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Bijlage XXVI

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
...8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Bijlage XXVII

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
...8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Bijlage XXVIII

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
...9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Bijlage XXIX

Studiegebied voeding Secundair vwo MO Hotelbedrijf BO VO 017

Bijlage XXX

Studiegebied voeding Secundair vwo MO Hotel BO VO 018 deel 1

Studiegebied voeding Secundair vwo MO Hotel BO VO 018 deel 2

Bijlage XXXI

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
...8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Bijlage XXXII

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
...8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Bijlage XXXIII

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
...8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Bijlage XXXIV

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
...9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Bijlage XXXV

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
...9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Bijlage XXXVI

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
...9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Bijlage XXXVII

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
...9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Bijlage XXXVIII

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
...9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Bijlage XXXIX

Studiegebied voeding Secundair vwo MO Hotelonthaal BO VO 027

Bijlage XL

[5B.Vl.R. van 15/02/2019
B.S. 23/05/2019
...5B.Vl.R. van 15/02/2019
B.S. 23/05/2019
]

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
Bijlage XLI2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Bakkerij BO VO 210 deel 1

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Bakkerij BO VO 210 deel 2

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
Bijlage XLII2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Bakker BO VO 410

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
Bijlage XLIII2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Banketbakker BO VO 411

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
Bijlage XLIV2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Chocoladebewerker BO VO 412

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
Bijlage XLV2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Suiker- en marsepeinbewerker BO VO 414

[2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
Bijlage XLVI2B.Vl.R. van 24/04/2015
B.S. 04/06/2015
]

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding IJsbereider BO VO 413

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
Bijlage XLVII3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Medewerker slagerij BO VO 220

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
Bijlage XLVIII3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Slager spekslager BO VO 422

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
Bijlage XLIX3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Slager distributie BO VO 420 deel 1

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Slager distributie BO VO 420 deel 2

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
Bijlage L3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Studiegebied voeding Wild- en gevogelte- slager BO VO 421

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
Bijlage LI3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Bereider van vleesproducten (Charcutier) BO VO 311

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
Bijlage LII3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Vleesbereider BO VO 312

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
Bijlage LIII3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Vleesbewerker BO VO 313

[3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
Bijlage LIV3B.Vl.R. van 30/08/2016
B.S. 20/09/2016
]

Studiegebied voeding Secundair vwo Opleiding Uitbener - uitsnijder BO VO 310

[5B.Vl.R. van 15/02/2019
B.S. 23/05/2019
Bijlage LV5B.Vl.R. van 15/02/2019
B.S. 23/05/2019
]

Studiegebied horeca Secundair vwo Beroepsopleiding Visfileerder -bewerker BO HR 02

[5B.Vl.R. van 15/02/2019
B.S. 23/05/2019
Bijlage LVI5B.Vl.R. van 15/02/2019
B.S. 23/05/2019
]

Studiegebied horeca Secundair vwo Beroepsopleiding Bereider van visproducten BO HR 03

[5B.Vl.R. van 15/02/2019
B.S. 23/05/2019
Bijlage LVII5B.Vl.R. van 15/02/2019
B.S. 23/05/2019
]

Studiegebied horeca Secundair vwo Beroepsopleiding Koelceloperator visindustrie BO HR 01

[5B.Vl.R. van 15/02/2019
B.S. 23/05/2019
Bijlage LVIII5B.Vl.R. van 15/02/2019
B.S. 23/05/2019
]

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
...9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

[6B.Vl.R. van 04/09/2020
B.S. 20/10/2020
Bijlage LIX6B.Vl.R. van 04/09/2020
B.S. 20/10/2020
]

Studiegebied horeca Secundair vwo BO Medewerker fastfood BO HR 04

[6B.Vl.R. van 04/09/2020
B.S. 20/10/2020
Bijlage LX6B.Vl.R. van 04/09/2020
B.S. 20/10/2020
]

Studiegebied horeca Secundair vwo BO Medewerker spoelkeuken BO HR 05

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
Bijlage LXI8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Studiegebied horeca Chef de partie desserten, gebak en brood BO HR 14

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
Bijlage LXII8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Studiegebied horeca Chef de partie groenten, fruit en kruiden BO HR 13

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
Bijlage LXIII8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Studiegebied horeca Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren BO HR 12

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
Bijlage LXIV8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Studiegebied horeca Chef de partie vlees, wild en gevogelte BO HR 11

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
Bijlage LXV8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Studiegebied horeca Grootkeukenhulp BO HR 08

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
Bijlage LXVI8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Studiegebied horeca Grootkeukenkok BO HR 10

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
Bijlage LXVII8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Studiegebied horeca Hulpkok BO HR 07

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
Bijlage LXVIII8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Studiegebied horeca Keukenmedewerker BO HR 06

[8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
Bijlage LXIX8B.Vl.R. van 02/07/2021
B.S. 17/08/2021
]

Studiegebied horeca Kok BO HR 09

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
Bijlage LXX9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Studiegebied Drankenkennis Sommelier BO DK 19

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
Bijlage LXXI9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Studiegebied horeca Barman BO HR 18

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
Bijlage LXXII9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Studiegebied horeca Hulpbarman BO HR 17

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
Bijlage LXXIII9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Studiegebied horeca Hulpkelner BO HR 15

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
Bijlage LXXIV9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Studiegebied horeca Kelner BO HR 16

[9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
Bijlage LXXV9B.Vl.R. van 11/03/2022
B.S. 08/06/2022
]

Studiegebied horeca Zwevende modules