Inschrijven

Kiezen voor Examencommissie secundair onderwijs? Kansen en drempels

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Startpagina

De Examencommissie secundair onderwijs biedt jongeren en volwassenen een alternatief om een getuigschrift of diploma secundair onderwijs te behalen. Daarvoor organiseren we op permanente basis een examenaanbod voor verschillende studierichtingen. We nemen jaarlijks 40.000 examens af voor bijna 10.000 ingeschreven kandidaten. 

Elke kandidaat heeft een uniek verhaal, een eigen motivatie en dus ook een specifiek traject. Maar ongeacht de achtergrond streven we naar gelijke kansen en een eerlijk examenproces voor iedereen. 

Tijdens deze infosessie krijg je inzicht in hoe de Examencommissie werkt. Zo kan je potentiële kandidaten op de juiste manier informeren en voorbereiden op een traject bij ons. Heb je specifieke vragen? Stel ze gerust vooraf, zodat we ze kunnen behandelen tijdens de sessie.

Wil je zelf ervaren hoe het is om in de schoenen van een kandidaat te staan? Na de lunch nodigen we je uit voor een rondleiding in ons examencentrum.

Praktische informatie

Datum en uur

De studiedag vindt plaats op maandag 29/04/2024, van 09.30u tot 13.00u.

Raadpleeg het programma om de planning en de invulling van de infosessie te bekijken. 

Locatie en bereikbaarheid

De studiedag vindt plaats in het Hendrik Consciencegebouw.

Inschrijven

Deelname is volledig gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. 

Het aantal plaatsen is beperkt tot 235 maximum deelnemers. Bij maximale bezetting sluiten we de inschrijvingen af. 

Inschrijven kan tot uiterlijk 17/04/2024 15.00u, en uitsluitend via het online inschrijvingsformulier.

Programma


UurActiviteit
10.00u - 10.15uWelkom bij de Examencommissie secundair onderwijs
10.15u - 10.35uDe Examencommissie, is dat iets voor mij?
10.35u - 11.00uOp naar de modernisering: nieuwe studierichtingen in 2025.
11.00u - 11.20uEen diploma als droombestemming, het flexibel diplomatraject.
11.20u - 12.00uVragen aan experten
12.00u - 13.00uLunch
13.00u - 13.20uBezoek aan het Examencentrum





Privacy

Bescherming van persoonsgegevens

Het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming gebruikt jouw persoonlijke gegevens om je inschrijving te registreren en om je te kunnen contacteren als dit hiervoor nodig blijkt.

In geen geval zullen wij de gegevens bekend maken aan derden, noch deze gebruiken of laten gebruiken voor commerciële doeleinden.

Verplichte en facultatieve informatie

Jouw naam, voornaam en e-mailadres moet je ons verstrekken, omdat deze gegevens noodzakelijk zijn voor de registratie. De andere gegevens zijn facultatief. Als je deze niet invult, heeft dit geen enkele invloed op de registratie.

Ontvanger(s)

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming
Examencommissie SO
Koning Albert II-laan 15 bus 131
1210 Brussel

Verantwoordelijke


Beveiliging

Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van persoonlijke gegevens.

Jouw rechten

Je kunt via mail aan dpo.dov@vlaanderen.be vragen welke persoonsgegevens we verwerken en je kunt ze laten verbeteren of verwijderen. We vragen dan een bewijs van jouw identiteit zodat we jouw gegevens niet meedelen aan iemand die er geen recht op heeft. Als je vragen hebt over de manier waarop we jouw gegevens verwerken, kun je contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming via mail aan dpo.dov@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we jouw gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit. Ons beleid op het vlak van gegevensverwerking vind je op https://onderwijs.vlaanderen.be/departement-onderwijs-en-vorming.

Contact

Voor vragen over ‘Kiezen voor de Examencommissie?’ en jouw inschrijving kan je contact opnemen met Liesbeth Merckx – liesbeth.merckx@ond.vlaanderen.be