Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de uitbreiding van de onderwijsbevoegdheid van centra voor volwassenenonderwijs

  • goedkeuringsdatum
    06 juli 2012
  • publicatiedatum
    B.S.16/08/2012
  • zie ook
  • datum laatste wijziging
    16/08/2012

De Vlaamse Regering,

Gelet op het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs, artikel 64, § 1, artikel 68, § 2 en artikel 181;

Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2007 betreffende de organisatie van het opleidingsaanbod in het volwassenenonderwijs, artikel 11bis tot en met artikel 11septies;

Gelet op de concordantieadviezen van 30 maart 2012 van de Onderwijsinspectie;

Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor begroting, gegeven op 27 juni 2012;

Op voorstel van de Vlaamse minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel,

Na beraadslaging,

Besluit :

Artikel 1.

Het Stedelijk Centrum voor Volwassenenonderwijs Nijverheidsschool, Grotesteenweg 226 in 2600 Antwerpen, verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'onderhoudsmecanicien'.

Art. 2.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Technicum Noord Antwerpen, Londenstraat 43 2000 Antwerpen, verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleidingen secundair volwassenenonderwijs

- 'procesoperator chemie';

- 'Vlaams gebarentaal';

- 'grootkeukenmedewerker'.

Art. 3.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs DTL Herentals, Kerkstraat 38 in 2200 Herentals, verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleidingen secundair volwassenenonderwijs

- 'informatica : toepassingssoftware verkort';

- 'productieoperator verspaning'.

Art. 4.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Levende Talen, Dekenstraat 4 in 3000 Leuven, verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'Roemeens richtgraad 1'.

Art. 5.

Het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs De Nobel, Alexianenweg 2 in 3300 Tienen, verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'monteur centrale verwarming'.

Art. 6.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Leuven - Landen, Redingenstraat 90 in 3000 Leuven, verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'humane wetenschappen'.

Art. 7.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Vrij Technisch Instituut Leuven, Dekenstraat 3 in 3000 Leuven, verkrijgt de vestigingsplaats Diest.

Art. 8.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Talen en informatica, Lange Molenstraat 4 in 1800 Vilvoorde, verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'aanvullende algemene vorming'.

Art. 9.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs T.I.K.B., Pastorijstraat 40/2 in 3530 Houthalen-Helchteren, verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs

- 'installateur warmtepompen';

- 'koeltechnieker'.

Art. 10.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs LBC- NVK Beringen, Paalsesteenweg 33 in 3580 Beringen, verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleidingen secundair volwassenenonderwijs

- 'masseur';

- 'salonbeheerder';

- 'voetverzorger';

- 'zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger'.

Art. 11.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs LINO, Mudakkers 25 in 3920 Lommel, verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'webontwikkelaar'.

Art. 12.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Campus de Helix, Rijksweg 357 in 3630 Maasmechelen, verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'DTP-operator'.

Art. 13.

Het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Maasland, Europaplein 36 in 3630 Maasmechelen verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'restauratievakman meubelstofferen'.

Art. 14.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs CTT Limburg, Halmstraat 12 in 3600 Genk verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleidingen secundair volwassenenonderwijs

- 'masseur';

- 'schoonheidsspecialist';

- 'schoonheidsspecialist - salonbeheerder';

- 'voetverzorger';

- 'zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger'.

Art. 15.

Het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Handel Hasselt, Elfde-Liniestraat 26 in 3500 Hasselt verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'telefonist- receptionist'.

Art. 16.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Leerstad, Brouwerijstraat 5 in 9160 Lokeren verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'Turks richtgraad 1'.

Art. 17.

Het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Waas en Durme, Durmelaan 34_A in 9160 Lokeren verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs

- 'procesoperator chemie';

- 'secretariaatsmedewerker'.

Art. 18.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Vrije Taal- en Handelsleergangen, Esplanadeplein 6 in 9300 Aalst verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'secretariaatsmedewerker'.

Art. 19.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs de Vlaamse Ardennen, Fortstraat 47 in 9700 Oudenaarde verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'podiumtechnicus'.

Art. 20.

Het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Dender en Schelde, Centrumlaan 160 in 9400 Ninove verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'informatica : toepassingssoftware verkort'.

Art. 21.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs VSPW Gent, Edgard Tinelstraat 92 in 9040 Gent verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'behoudsmedewerker erfgoed'.

Art. 22.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs VIVA Oost- Vlaanderen, Tramstraat 69 in 9052 Gent verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleidingen secundair volwassenenonderwijs

- 'logistiek assistent';

- 'verzorgende';

- 'zorgkundige'.

Art. 23.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Leerdorp, Martelaarslaan 13 in 9000 Gent verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'economie - moderne talen'.

Art. 24.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Panta Rhei de Avondschool, Schoonmeerstraat 26 in 9000 Gent verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleidingen secundair volwassenenonderwijs

- 'autobuschauffeur';

- 'autocarchauffeur';

- 'florist';

- 'floristmedewerker';

en het verkrijgt goedkeuring voor de vestigingsplaats 'Sint- Laureins'.

Art. 25.

Het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Meetjesland, Roze 31 in 9900 Eeklo verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'procesoperator chemie'.

Art. 26.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs VSPW Kortrijk, Doorniksesteenweg 145 in 8500 Kortrijk verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'interculturele medewerker'.

Art. 27.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs VIVO Kortrijk, Scheutistenlaan 12 in 8500 Kortrijk verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleidingen secundair volwassenenonderwijs

- 'autobuschauffeur';

- 'autocarchauffeur'.

Art. 28.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Roeselare, Armeklarenstraat 40 in 8800 Roeselare verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs

- 'informatica : toepassingssoftware';

- 'reclame- en decoratiepistoolschilder';

- 'socio-culturele integratie richtgraad 1';

- 'socio-culturele integratie richtgraad 2'.

Art. 29.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs SNT, Arsenaalstraat 4 in 8000 Brugge verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'informatica : toepassingssoftware verkort'.

Art. 30.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs CERVO - GO, St. Elisabethlaan 6 in 8660 De Panne verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleidingen secundair volwassenenonderwijs - 'aanvullende algemene vorming; - 'polyvalent onderhoudsmedewerker gebouwen'.

Art. 31.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs de Avondschool Oostende, Leopold III- laan 1 in 8400 Oostende verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleidingen secundair volwassenenonderwijs

- 'aanvullende algemene vorming';

- 'Portugees richtgraad 2'.

Art. 32.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Westhoek-Westkust, Stationsstraat 25 in 8900 Ieper verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleiding secundair volwassenenonderwijs 'aanvullende algemene vorming'.

Art. 33.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs IVO Brugge, Manitobalaan 48 in 8200 Brugge verkrijgt onderwijsbevoegdheid voor de opleidingen secundair volwassenenonderwijs 'bestuurder interne transportmiddelen' en het verkrijgt goedkeuring voor de vestigingsplaats 'Ieper'.

Art. 34.

Dit besluit treedt in werking op 1 september 2012.

Art. 35.

De Vlaamse minister, bevoegd voor het onderwijs, is belast met de uitvoering van dit besluit.