CVO Scala wil een kwaliteitskader uitbouwen voor hybride leren om future proof en disaster proof onderwijs aan te bieden. Hiermee wil ze leerkrachten ondersteunen in het ombouwen van traditioneel in de klas leren naar hybride leervormen en wil ze cursisten stimuleren om door gepersonaliseerd samen leerladders uit te bouwen. De uitwisseling van expertise tussen CVO Cervo Go en CVO Scala versterkt de partnerscholen in de verdere uitrol.
Hybride vormen bestaan er in alle tussenvormen tussen in de klas leren en 100% afstandsonderwijs. CVO Scala en haar partners willen niet enkele bekijken welke vorm de beste is, maar tevens welke combinaties onder welke omstandigheden kunnen aangeboden worden en of het mogelijk is verschillende vormen simultaan aan te bieden zodat de cursist zijn leerreis in eigen handen neemt.
Om een E-Quality framework uit te bouwen, willen we iedere factor die inwerkt op het onderwijsproces bestuderen en indien nodig bijsturen. Vervolgens willen we dat het onderwijsproces UX-wise hertekend wordt zodat de cursist de mogelijkheid heeft om keuze te maken.
CVO Scala
Emmy Leleu - 0476 61 00 33 - emmy.leleu@cvoscala.be
CVO Scala zet in op project voor alle studiegebieden binnen het centrum en werkt samen met enkele wetenschappelijke internationale partners.
CVO CERVO zet specifiek in op NT2
Met dit project richt CVO Scala zich met volgende doelstellingen op alle speerpunten van Edusprong en op gepersonaliseerd samen leren (poolstervisie 2030 GO).
Met dit project willen we een framework ontwikkelen voor hybride leren zodat alle vormen van hybride leren omschreven worden en kwaliteitsvol geïmplementeerd kunnen worden in het volledige centrum. Het framework moet ervoor zorgen dat het onderwijs future proof en disaster proof is. Het centrum wil intake, onderwijs en de evaluaties naadloos op elkaar aansluiten, transparant en toegankelijk zijn. Anyplace, Anywhere, Anytime gepersonaliseerd samen leren moet de drempel tot bijscholen, omscholen en herscholen verlagen. CVO Cervo go en CVO Sscala wisselen expertise en good practices onderling uit.
De looptijd van dit project bedraagt 2 jaar voor de realisatie van het project en ongoing voor de uitwerking.