Projecten onderwijs en vorming

Projectfiche

Titel
Het CVO komt naar je toe! Pilootprojecten Heuvelheem
Samenvatting

Een proefproject opgestart met VZW Heuvelheem, een voorziening voor mensen met een (verstandelijke) beperking.

Vandaag bieden we in samenwerking met deze organisatie al ICT-lessen in de gebouwen van het CVO aan. We merken dat we niet iedereen met interesse voor digitale vorming vanuit het centrum bereiken. Door de ‘digitale klas’ te organiseren in het VZW Heuvelheem kunnen we deze barrières omzeilen.

Thema's
Afstandsonderwijs, infrastructuur en openleercentra, ICT-opleidingen
Subthema's
Cursistenopvolging, Digitale cultuur, Flexibele trajecten, Gepersonaliseerd leren, ICT-infrastructuur, ICT-vaardigheden, Kwetsbare doelgroepen, Leercoaching, Levenslang leren, Outreachende aanpak
Coördinator

CVO GO! Pro

Nele Mannaert nele.mannaert@cvopro.be 0495 63 89 81

Deelnemers

GO! Hét CVO Pro vult dit project op twee manieren in. Voor één project werkt men samen met mensen met een (verstandelijke) beperking (Het CVO komt naar je toe – pilootproject Heuvelheem). In het tweede project integreert men cursisten vanuit OV4 - type 9 (IBSO) in het reguliere aanbod van GO! Hét CVO Pro (nl. Het CVO komt naar je toe – inclusie).

Doelstelling

Relatie met één van de speerpunten: dit project sluit voornamelijk aan bij speerpunt 1 levenslang leren en speerpunt 3: digitale competenties versterken en bestaat o.a. het aanbieden van lessen ICT binnen een veilige en vertrouwde omgeving.

Om die reden beogen we de onderstaande doelstellingen.

Algemene doelstelling: De cursisten bij het volgen van digitale vorming ondersteunen door het omzeilen van barrières die het leren kunnen verhinderen.

Doelstelling 1: Drempels om in te stappen in een dergelijke opleiding voor de omschreven doelgroep wegwerken.

Doelstelling 2: Naast het werken van digitale skills, willen we ook werken aan het ontplooien van deze softskills van deze doelgroep.

Doelstelling 3: Het leveren van ‘inclusief’ onderwijs

Doelstelling 4: Betrokkenheid en opnemen van gedeelde verantwoordelijkheid maken deel uit van het ‘begeleide werken’ waarmee we de personen met een beperking in het regulier arbeidscircuit willen integreren.

Looptijd

Start september 2022. Afgerond einde schooljaar 2022-2023