Inschrijven

Livestream Manipulatie vs. Waarheid

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Startpagina

Via sociale media verspreiden complottheorieën, fake news en hate news zich razendsnel. Het is voor iedereen noodzakelijk om kritisch om te gaan met het internet, maar toch kunnen jongeren nog kwetsbaarder zijn voor fake news.  Wat is het gevaar van fake news voor jongeren? Hoe kan je jongeren beschermen tegen de gevaren op sociale media? Hoe stimuleer je leerlingen om kritischer om te gaan met media en nieuws? Experts Bert Pieters (Mediawijs) en Nathalie Van Raemdonck (VUB) buigen zich over het thema ‘Manipulatie versus waarheid’ en beantwoorden al uw vragen op 13 september om 16u30 tijdens een livestreamsessie.  De livestream wordt gemodereerd door jounaliste Lisbeth Imbo (VRT).

Schrijf je hier in voor het bijwonen van deze livestream.

Programma

Wie is expert Bert Pieters?

Bert Pieters is expert in mediawijsheid en werkt bij Mediawijs (IMEC). Hij geeft verschillende trainingen over o.a. propaganda, complotdenken, hate speech en fake news.

Jarenlang stond hij zelf voor de klas als leerkracht en deed hij de nodige ervaring op als jeugdwerker. Deze combinatie zorgt ervoor dat hij heel wat praktijkgerichte antwoorden te bieden heeft!

Wie is expert Nathalie Van Raemdonck?

Nathalie Van Raemdonck is onderzoekster aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Ze maakt deel uit van de SMIT-IMEC onderzoeksgroep waar ze onderzoek doet voor het Hannah Arendt Instituut. Ook is ze verbonden aan het VUB Centre for Digitalisation, Democracy and Innovation. Haar onderzoeksinteresses liggen bij de organische verspreiding van desinformatie en online radicalisering. 

Wie is moderator Lisbeth Imbo?

Lisbeth Imbo is een bekende radio- en televisiepresentatrice en journaliste.  Ze werkt bij de VRT en presenteert verschillende actua-programma’s zoals De Ochtend, De zevende dag en Terzake De bevlogen presentatrice heeft ook als hoofdredacteur gewerkt voor de ‘De Morgen’ en schreef enkele gekende bestsellers zoals 'Mag God nog' en ‘Vermassen’.  Lisbeth is een vlotte spreker met een scherpe blik hetgeen de livestreams ongetwijfeld nog interessanter maakt!

Privacy

Bescherming van persoonsgegevens

Het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming gebruikt jouw persoonlijke gegevens om je inschrijving te registreren en om je te kunnen contacteren als dat nodig blijkt.

In geen geval zullen wij de gegevens bekend maken aan derden, noch deze gebruiken of laten gebruiken voor commerciële doeleinden.

Verplichte en facultatieve informatie

Jouw naam, voornaam en e-mailadres moet je ons verstrekken, omdat deze gegevens noodzakelijk zijn voor de registratie. De andere gegevens zijn facultatief. Als je deze niet invult, heeft dit geen enkele invloed op de registratie.

Ontvanger(s)

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming
Koning Albert II-laan 15 
1210 Brussel

Verantwoordelijke

Sara-Jane Deputter


Beveiliging

Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging van persoonlijke gegevens te voorkomen.

Jouw rechten

Je kunt via mail aan dpo.dov@vlaanderen.be vragen welke persoonsgegevens we verwerken en je kunt ze laten verbeteren of verwijderen. We vragen dan een bewijs van jouw identiteit zodat we jouw gegevens niet meedelen aan iemand die er geen recht op heeft. Als je vragen hebt over de manier waarop we jouw gegevens verwerken, kun je contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming via mail aan dpo.dov@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we jouw gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit. Ons beleid op het vlak van gegevensverwerking vind je op https://onderwijs.vlaanderen.be/departement-onderwijs-en-vorming.

Contact

Voor vragen kan je contact opnemen via onderwijscommunicatie@vlaanderen.be