Inschrijven

Livestream Polarisatie

Startpagina

Het maatschappelijke debat over onze samenleving polariseert. Maar hoe ga je om met polarisatie in de klas? Wat kun je als leerkracht doen wanneer leerlingen zich onverzoenlijk gaan opstellen tegenover elkaar? Hoe moet je als leerkracht reageren op problematische of haatdragende uitspraken? 

Experts Maarten Van Alstein (Het Vlaams Vredesinstituut) en Marjan Verplancke (Hannah Arendt instituut) gaan hierover op 30 september om 16u30 in gesprek tijdens een livestream en beantwoorden uw vragen over het thema polarisatie en wij-zij denken. De livestream wordt gemodereerd door journaliste Lisbeth Imbo (VRT). 

Meer informatie over de lesmodules

Schrijf je in voor het bijwonen van deze livestream via volgende link.


Programma

Wie is Maarten van Alstein?

Maarten Van Alstein is onderzoeker bij het Vlaams Vredesinstituut.  Hij verricht onderzoek naar polarisatie in de klas en herinneringseducatie binnen het programma ‘conflict & geweld in de samenleving’. Hij is ook auteur van het boek ‘Omgaan met controverse en polarisatie in de klas’. 

Wie is Marjan Verplancke?

Marjan Verplancke  is coördinator vorming en publiekswerking bij het Hannah Arendt Instituut. De thema’s polarisatie en herinneringseducatie behoren tot haar expertise.  In het verleden werkte Marjan ook rond deze thema’s in Kazerne Dossin en nam ze de coördinatie van het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie voor haar rekening.

Wie is moderator Lisbeth Imbo?

Lisbeth Imbo is een bekende radio- en televisiepresentatrice en journaliste.  Ze werkt bij de VRT en presenteert verschillende actua-programma’s zoals De Ochtend, De zevende dag en Terzake De bevlogen presentatrice heeft ook als hoofdredacteur gewerkt voor de ‘De Morgen’ en schreef enkele gekende bestsellers zoals 'Mag God nog' en ‘Vermassen’.  Lisbeth is een vlotte spreker met een scherpe blik hetgeen de livestreams ongetwijfeld nog interessanter maakt!

Privacy

Bescherming van persoonsgegevens

Het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming gebruikt jouw persoonlijke gegevens om je inschrijving te registreren en om je te kunnen contacteren als dat nodig blijkt.

In geen geval zullen wij de gegevens bekend maken aan derden, noch deze gebruiken of laten gebruiken voor commerciële doeleinden.


Verplichte en facultatieve informatie

Jouw naam, voornaam en e-mailadres moet je ons verstrekken, omdat deze gegevens noodzakelijk zijn voor de registratie. De andere gegevens zijn facultatief. Als je deze niet invult, heeft dit geen enkele invloed op de registratie.

Ontvanger(s)

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming

Koning Albert II-laan 15 

1210 Brussel


Verantwoordelijke

Sara-Jane Deputter

onderwijscommunicatie@vlaanderen.be


Beveiliging

Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging van persoonlijke gegevens te voorkomen.

Jouw rechten

Je kunt via mail aan dpo.dov@vlaanderen.be vragen welke persoonsgegevens we verwerken en je kunt ze laten verbeteren of verwijderen. We vragen dan een bewijs van jouw identiteit zodat we jouw gegevens niet meedelen aan iemand die er geen recht op heeft. Als je vragen hebt over de manier waarop we jouw gegevens verwerken, kun je contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming via mail aan dpo.dov@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we jouw gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit. Ons beleid op het vlak van gegevensverwerking vind je op https://onderwijs.vlaanderen.be/departement-onderwijs-en-vorming.Contact

Voor vragen kan je contact opnemen via onderwijscommunicatie@vlaanderen.be