Inschrijven

Open Scholendag 12 mei 2023

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Startpagina

Vorig schooljaar stapten meer dan 4000 Vlamingen over van de privésector naar het onderwijs. Al maar meer ‘zij-instromers’ volgen een lerarenopleiding. Zij vormen een belangrijke doelgroep in de strijd tegen het lerarentekort. Even proeven van het leven op school veroorzaakt misschien net die extra prikkel die een potentiële leraar nodig heeft om te durven springen. 

Tijdens ‘Open Scholendag’ op 12 mei krijgt al wie overweegt om leraar te worden de kans om een dag te proeven van het lerarenberoep: lessen of een vakvergadering volgen, toezicht houden, overleggen of een handje toesteken ... en tussendoor de leraren de oren van het hoofd vragen over wat lesgeven nu echt inhoudt. Studenten van de lerarenopleiding kunnen tijdens de Open Scholendag de sfeer komen opsnuiven bij hun mogelijk toekomstige werkgever.  

Tijdens Open Scholendag geef jij potentiële leraren een laatste duwtje in de rug richting jouw school. Jouw school krijgt een plek op de aanmeldingspagina voor geïnteresseerde toekomstige leraren. Bovendien ontvang je 

  • (beeld)materiaal om te communiceren via je eigen kanalen 
  • handige ‘klik en prints’ voor je deelnemers (observatiewijzer, reflectiekaart …) 
  • artikels over personeelsbeleid en zij-instromers 

Al wie op 12 mei komt proeven van het onderwijs ontvangt nadien praktische informatie over lerarenopleidingen, anciënniteit, bekwaamheidsbewijzen, vacatures … Daar moet je als deelnemende school niet voor zorgen.  

Privacy

Bescherming van persoonsgegevens

Het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming gebruikt jouw persoonlijke gegevens om je inschrijving te registreren en om je te kunnen contacteren als dit hiervoor nodig blijkt.

In geen geval zullen wij de gegevens bekend maken aan derden, noch deze gebruiken of laten gebruiken voor commerciële doeleinden.

Verplichte en facultatieve informatie

Jouw naam, voornaam en e-mailadres moet je ons verstrekken, omdat deze gegevens noodzakelijk zijn voor de registratie. De andere gegevens zijn facultatief. Als je deze niet invult, heeft dit geen enkele invloed op de registratie.

Ontvanger(s)

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming
Departement Onderwijs en Vorming
Koning Albert II-laan 15
1210 Brussel

Verantwoordelijke

Leen Leemans: leen.leemans@ond.vlaanderen.be. 

Beveiliging

Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van persoonlijke gegevens.

Jouw rechten

Je kunt via mail aan dpo.dov@vlaanderen.be vragen welke persoonsgegevens we verwerken en je kunt ze laten verbeteren of verwijderen. We vragen dan een bewijs van jouw identiteit zodat we jouw gegevens niet meedelen aan iemand die er geen recht op heeft. Als je vragen hebt over de manier waarop we jouw gegevens verwerken, kun je contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming via mail aan dpo.dov@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we jouw gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit. Ons beleid op het vlak van gegevensverwerking vind je op https://onderwijs.vlaanderen.be/departement-onderwijs-en-vorming.