Inschrijven

Relating language curricula, tests and examinations to the Common European Framework of Reference (RELANG) op 16 en 17 oktober 2024

Gegevens van de organisatie

Gegevens van de deelnemer
Startpagina

Wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van taaltoetsing verbeteren? Ben je op zoek naar een kans om je te verdiepen in verschillende beoordelingsmethoden en de toepassing van het CEFR (Common European Framework of Reference for Languages)? 

Deze tweedaagse workshop in Brussel is gericht op leerkrachten van taalvakken, pedagogisch begeleiders en lerarenopleiders en biedt je een inleiding in de principes van valide en betrouwbare taaltoetsen in relatie tot het ERK-model. Speciale aandacht wordt besteed aan de constructie van verschillende itemtypen, de stadia van toetsontwikkeling en toetsafname, het verzamelen en analyseren van toetsgegevens en ook aan mogelijke manieren om toetsen en examens te koppelen aan de (niveaus in het) ERK. Er worden praktische tips en oefeningen gegeven en er wordt ondersteunend materiaal ontwikkeld.

Schrijf je nu in en neem de eerste stap naar een effectievere taaltoetsing! Opgelet: Deelname is enkel mogelijk voor de volledige tweedaagse (niet voor afzonderlijke dagen).

De workshop wordt gegeven door de internationale experts Jana Bérešová en Rita Juknevičienė van het European Centre for Modern Languages (ECML). Het ECML is een centrum voor talenonderwijs dat werd opgericht door de Raad van Europa.

Voor meer informatie kan je terecht op de projectwebsite van 'Relating language curricula, tests and examinations to the Common European Framework of Reference (RELANG)'.Praktische informatie

Datum en uur
De studiedag vindt plaats op woensdag 16 oktober 2024 en donderdag 17 oktober 2024 van 9.00 tot 16.15 uur. 

Locatie en bereikbaarheid
De studiedag vindt plaats in het Hendrik Consciencegebouw, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, lokaal 1B15 op de 1ste verdieping (op wandelafstand van station Brussel-Noord).

Overnachting
Voor deelnemers die een lange reisweg (enkele reis langer dan 90 minuten) moeten afleggen, wordt de mogelijkheid tot overnachting voorzien via het inschrijvingsformulier.

Lunch en diner
Tijdens beide dagen wordt een broodjeslunch (vlees/vis/vegetarisch) voorzien tijdens de middagpauze. De eerste avond is er de vrijblijvende mogelijkheid om deel te nemen aan een netwerkdiner. Heb je een voedselallergie en neem je deel aan de broodjeslunch en/of het netwerkdiner? Mail dit per eetactiviteit naar jurgen.lammens@ond.vlaanderen.be

Voertaal
De voertaal is Engels (met voorbeelden in het Engels en Frans).

Inschrijven
Deelname is volledig gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt tot 30 deelnemers uit het hele land. Bij maximale bezetting sluiten we de inschrijvingen af. Inschrijven kan tot uiterlijk 30/09/2024 (23u59) en uitsluitend via het online inschrijvingsformulier.

De workshop wordt gratis aangeboden, maar is niet kosteloos voor de organisator. Breng ons zo spoedig mogelijk op de hoogte indien jouw deelname niet langer mogelijk is. Dat kan tot uiterlijk twee werkdagen voor aanvang van de workshop. Op die manier kan een andere deelnemer aansluiten in uw plaats. Bij laattijdige annulering of no show wordt een annuleringskost van €75 aangerekend in overleg met jouw directie.

Disseminatie
We vragen dat deelnemers de inzichten en geleerde lessen uit de workshop achteraf zoveel mogelijk dissemineren binnen hun instelling/organisatie en uitgebreider netwerk.

Verplaatsing met openbaar vervoer
Jouw verplaatsing met het openbaar vervoer van en naar zone Brussel wordt vergoed. Na afloop van de tweedaagse ontvang je een schuldvorderingsdocument. Daarvoor is het belangrijk dat je jouw treintickets bewaart als stavingsstuk. Voor verplaatsingen met de trein wordt een standaardticket in tweede klasse terugbetaald.

Programma

16 October 2024:

Morning session I

9.00 - 10.30

 • Welcome & Introduction to the ECML
 • Presentation:  Fundamentals of the CEFR and the Companion Volume
 • Linking phase: Familiarisation – presentation and tasks
10.30 - 10.45Coffee Break

Morning session II

10.45 - 12.15

 • Item construction for receptive skills (reading & listening): introduction 
 • Selection of relevant CEFR descriptors
 • Group work on text selection
12.15 - 13.00Lunch

Afternoon session I

13.00 - 14.30

 • Item construction: developing reading & listening tasks and linking them to CEFR descriptors 
14.30 - 14.45Coffee Break

Afternoon session II

14.45 - 16.15

 • Presentation and discussion of receptive items


17 October 2024:

Morning session I

9.00 - 10.30

 • Item construction for productive skills (writing and speaking): introduction
 • Selection of relevant CEFR descriptors
 • Group work: Item construction: developing productive tasks and linking them to CEFR descriptors

10.30 - 10.45Coffee Break

Morning session II

10.45 - 12.15

 • Group work: Item construction: developing productive tasks and linking them to CEFR descriptors (Cont.)
 • Presentation and discussion of productive items

12.15 - 13.00Lunch

Afternoon session I

13.00 - 14.30

 • Assessment criteria and rating scales for writing and speaking (productive skills) 
14.30 - 14.45Coffee Break

Afternoon session II

14.45 - 16.15

 • Plenary: group presentations and discussion
 • Conclusions


Privacy

Bescherming van persoonsgegevens

Het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming gebruikt jouw persoonlijke gegevens om je inschrijving te registreren en om je te kunnen contacteren als dit hiervoor nodig blijkt.

In geen geval zullen wij de gegevens bekend maken aan derden, noch deze gebruiken of laten gebruiken voor commerciële doeleinden.

Verplichte en facultatieve informatie

Jouw naam, voornaam en e-mailadres moet je ons verstrekken, omdat deze gegevens noodzakelijk zijn voor de registratie. De andere gegevens zijn facultatief. Als je deze niet invult, heeft dit geen enkele invloed op de registratie.

Ontvanger(s)

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming
Departement Onderwijs & Vorming
Koning Albert II-laan 15 (3C)
1210 Brussel

Verantwoordelijke

Wouter Cambré (wouter.cambre@ond.vlaanderen.be).

Beveiliging

Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van persoonlijke gegevens.

Jouw rechten

Je kunt via mail aan dpo.dov@vlaanderen.be vragen welke persoonsgegevens we verwerken en je kunt ze laten verbeteren of verwijderen. We vragen dan een bewijs van jouw identiteit zodat we jouw gegevens niet meedelen aan iemand die er geen recht op heeft. Als je vragen hebt over de manier waarop we jouw gegevens verwerken, kun je contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming via mail aan dpo.dov@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we jouw gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit. Ons beleid op het vlak van gegevensverwerking vind je op https://onderwijs.vlaanderen.be/departement-onderwijs-en-vorming.

Contact

Voor vragen over de workshop Relating language curricula, tests and examinations to the Common European Framework of Reference (RELANG) kan je contact opnemen met: wouter.cambre@ond.vlaanderen.be

Voor vragen over jouw inschrijving kan je contact opnemen met: jurgen.lammens@ond.vlaanderen.be