Inschrijven

Discimus en Mijn Onderwijs voor basis- en secundair onderwijs 2024-2025




Opleidingsinformatie

Maak kennis met de belangrijkste principes en aandachtspunten voor een vlotte elektronische uitwisseling van leerlingengegevens via Discimus en Mijn Onderwijs.

Opgelet! In deze opleiding wordt geen praktische toelichting gegeven over de werking van de verschillende schooladministratiepakketten. 

Op het programma: 

  • In- en uitschrijvingen
  • Leerlingenkenmerken
  • Afwezigheden
  • Tucht
  • Studiebewijzen
  • Controle toelatings- en overgangsvoorwaarden
  • Weigeringen
  • Een kennismaking met Mijn Onderwijs


Doelgroep: beginnende secretariaatsmedewerkers leerlingenadministratie in het basis- en secundair onderwijs en hun collega's die nood hebben aan een opfrissing van dit thema


Opgelet! 

We organiseren de opleiding dit jaar fysiek. Je kan ook een digitale versie van de opleiding online raadplegen in Lesmodule Discimus en Mijn Onderwijs (vlaanderen.be)



De inhoud van de digitale en de fysieke opleiding is identiek. Tijdens een fysieke opleiding is er meer interactie mogelijk. Vragen kan je meteen stellen. Een digitale opleiding kan je dan weer op ieder moment en op je eigen tempo volgen. Op die manier willen we tegemoet komen aan de verschillende leerstrategieën van onze deelnemers.


Praktische informatie

Waar en wanneer? 

We organiseren de opleiding dit jaar fysiek. Je kan ook een digitale versie van de opleiding online raadplegen in Lesmodule Discimus en Mijn Onderwijs (vlaanderen.be)

Op die manier willen we tegemoet komen aan de verschillende leerstrategieën van onze deelnemers.


Kies je voor de fysieke opleiding? Dan schrijf je in voor één opleidingsmoment. De inhoud van de opleidingsmomenten is identiek. 


De fysieke opleidingen vinden plaats in Brussel (Hendrik Consciencegebouw - zaal 1B15-1C15) en Gent (Virginie Lovelinggebouw (VAC Gent) zaal Baekeland), Hasselt (VAC Hasselt - zaal Herckenrode) en Antwerpen (VAC Antwerpen - zaal Rubens en Jordaens). 

  • Brussel 21 oktober 2024 van 09:15 tot 12:00 uur 
  • Gent 7 november 2024 van 09:15 tot 12:00 uur
  • Hasselt 22 november 2024 van 09:15 tot 12:00 uur 
  • Antwerpen 29 november 2024 van 09:15 tot 12:00 uur 


    Deze opleidingslocaties zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De AGODI-academie voorziet geen parkeerplaatsen voor wie met de auto komt. 

    Privacy

    Bescherming van persoonsgegevens

    AGODI gebruikt jouw persoonlijke gegevens om je inschrijving te registreren en om je te kunnen contacteren als dat daarvoor nodig blijkt.

    In geen geval zullen wij de gegevens bekend maken aan derden, noch ze gebruiken of laten gebruiken voor commerciële doeleinden.

    Je gegevens worden bewaard tot 1 september van het schooljaar volgend op je inschrijving. Op die manier kunnen we onze opleidingen evalueren of je verder op de hoogte houden van het toekomstig aanbod. Na die datum worden je gegevens uit onze databanken verwijderd.

    Verplichte en facultatieve informatie

    Jouw naam, voornaam en e-mailadres moet je ons verstrekken, omdat die gegevens noodzakelijk zijn voor de registratie. De andere gegevens zijn facultatief.

    Ontvanger(s)

    Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming AGODI - Agentschap voor Onderwijsdiensten Koning Albert II-laan 15 1210 Brussel

    Verantwoordelijken

    Bruno Lamelyn
    Elke Defranc

    Beveiliging

    Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van persoonlijke gegevens. AGODI beschikt ook over een procedure om met gegevenslekken om te gaan.

    Jouw rechten

    Je kunt via mail aan dpo.agodi@ond.vlaanderen.be vragen welke persoonsgegevens we verwerken en je kunt ze laten verbeteren of verwijderen. We vragen dan een bewijs van jouw identiteit, zodat we jouw gegevens niet meedelen aan iemand die er geen recht op heeft. Als je vragen hebt over de manier waarop we jouw gegevens verwerken, kun je contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming via mail aan dpo.agodi@ond.vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we jouw gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit. Ons beleid op het vlak van gegevensverwerking vind je op Privacyverklaring AGODI | Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming (vlaanderen.be).